08 aprilie 2011

Paralelism...

     Paralelismul este un concept. Matematic reprezintă proprietatea a două drepte coplanere,sau a două plane, sau a unei drepte cu un plan de a nu avea nici un punct comun.Sunt însă şi alte semnificaţii ale acestui concept. Se pot compara prin corespondenţe, analogii, simetrii, etc. două lucruri, fiinţe sau fenomene pentru a stabili asemănări şi deosebiri între ele. Paralelismul este şi un procedeu stilistic pe care îl studiaţi la limba română. În muzică,dar şi în filosofie sau şi biologie înlîlnim paralelismul, desigur de fiecare dată cu alt sens. Un singur cuvânt şi multiple înţelesuri.
      Vă invit să faceţi o paralelă între obiectul matematică şi un alt obiect pe care îl studiaţi anul acesta. Avantaje, dezavantaje, utilitate, satisfacţii....

10 comentarii:

  1. Am ales pentru aceasta tema doua extremitati absolute. Matematica si limba romana. Desi sunt considerate doua obiecte care nu au niciun punct comun, ele totusi se aseamana. Este evident ca fara limba romana nu putem face nimic. Dar…cum ar fi daca in viata de zi cu zi, in viata cotidiana nu ar exista matematica? Totul ar fi haos! Eu sunt de parere ca nu se pot compara doua obiecte de studiu, intrucat toate se “inrudesc”. Daca literele nu ar mai exista, atunci cum am putea scrie datele problemelor? Daca numerele nu ar exista, atunci cum ne-am descurca in viata? Acestea sunt argumentele prin care eu sustin parerea mea.
    Daca nu am scrie in matematica intelesul ar deveni neinteles si logicul ilogic. Deci in concluzie: matematica nu se poate compara cu un alt obiect de studiu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca daca nu sti matematica nu sti nimic. Un bun exemplu ar fi la limba si literatura romana, deoarece nu poti scrie zilele lunii . Un alt exemplu ar fi la istorie dar si la limbile engleza si franceza.
    ceea ce vreau sa devin are legatura cu matematica si fizica. Mai exact as vrea sa devin medic : daca nu sti matematica poti omorî un om.
    Cred ca fara matematica Pamantul nu ar exista

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum au spus toti colegii mei, fara matematica si limba romana, nu ar avea lumea sens. Ar fi fost un mare haos!
    In concluzie va spun ca daca o sa invatati aceste 2 materii utile, veti avea un serviciu asa cum vi-l doriti.

    RăspundețiȘtergere
  4. Parerea mea este ca fara matematica nu poti invata si alte materii care sunt legate de ea si care ti se par placute de toti.
    Matematica pentru mine inseamna o materie care dai de ea in orice moment si care te ajuta sa treci prin viata.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu aleg matematica si limba romana. Este o mare asemanare intre ele. De exemplu: cum poti face matematica daca nu stii limba romana?
    La matematica trebuie sa stii sa te exprimi, iar fara limba romana nu poti.

    RăspundețiȘtergere
  6. Opinia mea este ca matematica ar fi paralela cu biologia pentru ca daca vrei sa te faci medic asa cum vreau eu trebuie sa stii matematica.Daca operezi un om il poti omori daca tai cu cativa milimetri mai mult sau mai putin.
    De fapt matematica este folosita zi de zi, ora de ora, minut de minut.

    RăspundețiȘtergere
  7. Dupa parerea mea matematica si romana sunt doua materii care sunt folositoare omului in viata de zi cu zi. De exemplu lucrul care se leaga de matematica, este atunci cand mergi la magazin cumperi ceva si restul nu este corect .., iti trebuie matematica pentru a putea numara banii . La romana poti cumpara ceva si sa nu poti citi data expirarii sau ingredientele din obiectul resptectiv .., prin concluzie: De romana si de matematica sa nu te feresti pentru ca te intalnesti cu ele zi de zi .

    RăspundețiȘtergere
  8. Parerea mea este ca matematica este foarte importanata pentru noi.Dar si celelalte materi sunt importante.Ele te ajuta la nevoie

    RăspundețiȘtergere
  9. Matematica te ajuta in viata.Daca nu inveti matematica ,nu te vei descurca in viata.
    Matematica este o materie grea, dar daca inveti ti se va parea mai usor.

    RăspundețiȘtergere
  10. Daca ne gandim la paralelism consideram ca ce le doua linii nu se intalnesc niciodata.
    La fel gandesc ca si cele doua materii matematica si biologia sant tot paralele adica nu au nici o legatura una cu cealalta.
    Fals!
    De cate ori nu am numarat numeroasele petale ale florilor care parca sant aranjate matematic in corola florala.
    Fara matematica nu am fi putut numara oasele care alcatuiesc scheletul uman.Apropo stiti cate oase sant in scheletul uman?În scheletul uman sunt 206 oase.
    În incheiere,desi sant doua materii diferite intre ele ca si intre celelalte materii exista legatura.

    RăspundețiȘtergere